Friday, February 5, 2021

İnternetten Haber Takibi


Türkiye ve Dünya gündemi haber kaynaklarından takip ediliyor. Haber alma hakkı temel hak ve özgürlükler kapsamında ele alındığından okuyuculara haber hizmeti vermek temel hizmetler arasında gösteriliyor. Bu nedenle haber kaynaklarını kamuoyu ile paylaşmak için birçok haber televizyon kanalı, ulusal birçok gazete ve İnternet haber siteleri hizmet veriyor. Günümüz teknolojik gelişmelerine bağlı olarak İnternet teknolojisindeki gelişmeler ile İnternet haber sitelerinin sayısı günden güne artmıştır. İnternet kullanımının artması ile birlikte İnternet haber kaynakları haberde son dakika gelişmeleri ile ilgili haberleri an ve an okuyucular ile paylaşıyor.

Bir haberin zamanında doğru bir şekilde okuyucu ile paylaşılması haberin niteliğini ve özelliğini koruyor. Bu nedenle sabit bir haber sitesi arayan okuyucuların aradıkları haber sitelerinde olması gereken en büyük özellik Demokrat haber anlayışına göre çalışmalarını sürdürmesidir. Aksi takdirde gündemi yakından takip etmemesi ile birlikte okuyucular gündemin dışında kalan haberleri takip etmek sorunda kalıyor. İnternet haber siteleri mobil İnternet kullanımının artması nedeni ile kendilerine ait mobil cihazlar için uygun olan uygulamalar ile son dakika gelişmeleri okuyucuları ile paylaşabiliyor. Haber uygulamalarının bildirimleri ile birlikte son dakika gelişmeleri anında telefonlara gelmesi ile haberlerden anında haberdar oluyorlar.

Haber Sitelerinin Genel Özellikleri Nelerdir?
Haber siteleri öncelikle haber anlayışının en önemli özelliği olan tarafsızlık ilkesini benimsemesi gerekiyor. Tarafsız olan herkese eşit mesafede duran habercilik anlayışı okurların en çok tercih ettiği habercilik anlayışıdır. Sadece bir gruba, bir kesime ve bir zümreye hitap eden habercilik anlayışı ise tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği için kesinlikle tercih edilmiyor. Bu nedenle öncelikle bir haber sitesinde olması gereken en önemli özellik tarafsızlık ilkesini benimsemesidir. Tüm haber kaynaklarını içerdiği içeriklere göre farklı kategorilerde olması istenilen haberlerin kolay bir şekilde bulunmasını sağlıyor. Sporseverler için spor haberlerinde son dakika başlıklı kategori güncel spor haberlerinin yayınladığı alan olarak spordaki gelişmelerin en kolay bir şekilde takip edildiği yer oluyor. Magazin ve dizi severler için ise dizinlerin son bölümleri ile ilgili kategoriler dizler ile ilgili haber almak isteyen okuyucular için oldukça önemlidir. Bir haber sitesi tüm haber kaynakları için ayrı ayrı kategori kurarak haberlerin ilgili kategoriler altında toplamasını sağlıyor. Bu da okuyucunun haber sitesine girmesi ile birlikte düzenli ve görsel anlamda şık görünümlü bir haber sitesi ile karşılaşmasını sağlıyor.

No comments:

Post a Comment