Saturday, July 27, 2019

Enerji Kimlik Belgesi Faydası


Enerji kimlik belgesi almak için enerji kimlik belgesi fiyat araştırmaları yapabilirsiniz. Merak ettikleriniz aşağıda yanıtlanmıştır.

Enerji Kimlik Belgesi Hakkında
Öncelikle öğrenmek istediğiniz Enerji kimlik belgesi kapsamında, kimlik belgesinin ne olduğunu bilmeniz önemlidir. Kimlik belgesi; enerjinin verimli kullanılması, enerji maliyetinin düşürülmesi ve israfın önlenmesi, çevrenin korunması amaçlanarak 5627 sayılı kanunun oluşturulması ile gündeme gelmiştir.
50 metrekare üzerinde olan inşaat alanlarının enerji kimlik belgesi olması zorunludur.
Enerji Kimlik Belgesi Nedir?
Kimlik belgesi, yapılarda kullanılan enerji tüketiminin sayısal veriler ile raporlanmasıdır. Raporlama, yapının yalıtım özellikleri, ısıtma - soğutma - aydınlatma, kullanılan malzemeler ve enerji kayıpları dikkate alınarak gerçekleşmektedir. Ortaya çıkan değer aralığına göre iki çeşit sınıflandırma yapılmalıdır. Enerji kimliği için de sınıflandırma geçerlidir.
Enerji kimliği belgesi sınıflandırma;
2011 Öncesi G Sınıfı en düşük sınıftır.
2011 Sonrası C Sınıfı en düşük sınıftır.
En yüksek enerji kimliği belgesi ise A sınıfıdır.

Enerji Kimlik Belgesi Zorunluluğu
Mevcut binalar için belirlenmiş olan 1 ocak 2020'dir. 2011 sonrasında yapılan binalar için ise inşaat tamamlandığında direkt olarak enerji kimlik belgesinin çıkarılması gerektiğini bilmelisiniz. Enerji kimlik belgesi alınmamış olması durumunda, 2020 sonrasında mevcut olan yapılan kiralanması ya da satışı gibi benzeri resmi işlemlerin yapılması söz konusu olmayacaktır. Dilerseniz kimlik belgesi çıkarmak için anında başvuru yapabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment