Tuesday, June 1, 2021

Binalarda akustik rapor ve akustik proje nedir


Binaların gürültüden korunması hakkındaki yönetmelik gereği yeni yapılacak binalarda akustik rapor ve akustik proje hazırlanma zorunluluğu gelmiştir. 2000 m2 altı konut tipi binalarda akustik rapor C1 tip akustik sertifikası bulunan uzmanlar tarafından hazırlanır. 2000 m2 üzeri konut tipi binalar yada kullanım amacı konut tipi bina harici tüm karma ve diğer yapılarda D1 Akustik Uzmanı sertifikasına sahip akustik uzmanlarınca akustik proje hazırlanabilir.

Hazırlanacak rapor ve projelerde dış ses yalıtımı, bağımsız birimler arası ses geçişleri ve yalıtımı darbe sesi yalıtımı hesaplamaları yapılır. Yönetmelik sınır değerlerine uygunluğu değerlendirilir. Uygun ses yalıtımına sahip olmayan yapılar için ses yalıtım malzemeleri eklenerek yapının yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilmesi sağlanır.

Asya Akustik Hizmetleri olarak tüm illerde akustik rapor ve akustik proje çalışmalarını yönetmelik hükümlerine uygun şekilde yürütüyoruz. Firmamız bünyesindeki D1 Sertifikalı akustik uzmanları
Firmamız bünyesindeki D1 Sertifikalı akustik uzmanları tarafından akustik rapor ve projeler tüm belediyelerde örnek teşkil etmekte olup detaylı raporlama ve titiz çalışmalarımız taktir görmektedir. Türkiye'nin önde gelen yapı kuruluşları ve resmi kurumlarda akustik proje çalışmalarını titizlikle yürüterek akustik rapor ve proje uygulamalarındaki en başarılı yetkili firmayız.

No comments:

Post a Comment